APQP Eğitimi

APQP Eğitimi – İleri Ürün Kalite Planlaması

Tarih: 16-17-18 Şubat 2021
Süre: 5 Saat
Eğitim Saatleri: 20.30-22.30
Yer: Online
Bireysel Katılım Bedeli: 250 TL

*Sertifika verilecek olup 3 ay boyunca katıldığınız eğitimi online olarak tekrar izleyebilirsiniz.

*Kredi Kartı ile ödeme ve taksit

APQP Eğitimi, adını İngilizce “Advanced Product Quality Planning” kelimelerinin baş harflerinden alır ve Türkçe karşılığı “İleri Ürün Kalite Planlaması”dır.

PPAP, üretim ve yığma malzemelerin, üretim parçası onayı için genel şartları tanımlar.

APQP Eğitimin amacı, günümüzde otomotiv zinciri içinde bulunan şirketlerin, yeni ürün devreye alma sürecinde uymakla yükümlü oldukları, otomotiv sektörü dışındaki şirketlerde de kullanımı gün geçtikçe artan İleri Ürün Kalite Planlaması konusunda, katılımcıların bilgi ve becerilerini artırmak, bu planlama sürecindeki tanım ve uygulamaları, pratik uygulamalar yardımıyla somutlaştırmaktır.

APQP Eğitimi İçerik

  • APQP Amacı
  • Yeni ürün devreye almada müşteri odaklılık
  • Yeni ürün devreye alma süreci
  • APQP Esasları
  • APQP Aşamaları
  • PPAP amacı
  • PPAP Aşamaları
  • PPAP Onay Seviyeleri

APQP Eğitimi Katılımcı Profili

  • Üretim, Mühendislik, Ürün Geliştirme, Kalite Mühendis ve Teknisyenleri için uygundur
apqp -ppap eğitimi

HEMEN BİLGİ AL

    Bireysel KatılımKurumsal Katılım

    APQP Nedir? İleri Kalite Planlaması Süreci Nasıl Yönetilir?

    APQP nedir? Karmaşık ürünler ve tedarik zincirleri, özellikle yeni ürünler piyasaya sürüldüğünde, birçok arıza olasılığı sunar. İleri Ürün Kalite Planlaması (APQP), yeni ürün veya süreçlerle müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçlayan yapılandırılmış bir süreçtir.

    APQP onlarca yıldır birçok formda ve uygulamada var olmuştur. Başlangıçta İleri Kalite Planlama (AQP) olarak adlandırılan APQP, ilerleyen şirketler tarafından planlama yoluyla kalite ve performansı sağlamak için kullanılır. Ford Motor Company, 1980’lerin başında tedarikçiler için ilk İleri Kalite Planlama el kitabını yayınladı.

    APQPFord tedarikçilerinin kurumsal kalite çabalarını destekleyen yeni ürünler için uygun önleme ve tespit kontrolleri geliştirmelerine yardımcı oldu. FordAPQP‘den alınan derslerle, Kuzey Amerika Otomotiv OEM‘leri 1994’te APQP sürecini toplu olarak yarattı ve daha sonra 2008’de güncelledi.

    APQP, tüm otomotiv OEM’lerinin ihtiyaç duyduğu ortak planlama faaliyetlerini tek bir süreçte bir araya getirmeyi amaçlıyor. Tedarikçiler APQP‘den başarılı bir şekilde doğrulamaya yeni ürünler ve süreçler getirmek ve sürekli iyileştirme sağlamak için kullanırlar.

    APQP’de açıklanan çok sayıda araç ve teknik vardır. Her takım doğru zamanlamada uygulandığında potansiyel değere sahiptir. Ürün ve süreç başarısı üzerinde en büyük etkiye sahip araçlara Temel Araçlar denir. Temel Araçların IATF 16949‘a uygun olması için kullanılması bekleniyor. İleri Ürün Kalite Planlaması (APQP) dahil olmak üzere ayrı kılavuz el kitaplarında ayrıntılı olarak açıklanan beş temel Temel Araç vardır.

    Diğer Temel Araçlar:

    • Hata Türleri ve Etkileri Analizi (FMEA)
    • Ölçüm Sistemleri Analizi (MSA)
    • İstatistiksel Proses Kontrol (SPC)
    • Üretim Parçası Onay Süreci (PPAP)
    • İleri Ürün Kalite Planlaması (APQP) nedir

    APQP, ürün ve süreç tasarımına yapılandırılmış bir yaklaşımdır. Bu çerçeve, tedarikçilerin müşteriyi memnun edecek bir ürün tasarlamalarını sağlayan standartlaştırılmış bir kalite gereksinimleri kümesidir.

    Ürün kalite planlamasının temel amacı, mühendislik faaliyetleri arasında iletişimi ve iş birliğini kolaylaştırmaktır. APQP sürecinde pazarlama, ürün tasarımı, satın alma, üretim ve dağıtımı içeren bir Çapraz İşlevsel Ekip kullanılmaktadır. APQPMüşterinin Sesi’nin (VOC) açıkça anlaşılmasını, gereksinimlere, teknik şartnamelere ve özel özelliklere dönüştürülmesini sağlar.

    APQP, kasıtlı ve tesadüfi olarak değişikliğin erken tanımlanmasını destekler. Bu değişiklikler, müşteri memnuniyetini destekleyen heyecan verici yeni yeniliklerle sonuçlanabilir. İyi yönetilmediklerinde başarısızlığa ve müşteri memnuniyetsizliğine dönüşürler. APQP‘nin odağı, yeni ürün veya süreçteki değişiklikle ilişkili riskleri azaltmak için araç ve yöntemlerin kullanılmasıdır.

    APQP uygulama adımlarını öğrenmek için https://www.donusumdanismanlik.com/apqp-nedir-ileri-urun-kalite-planlama/ linkindeki detaylı içeriğe göz atabilirsiniz.

    Dönüşüm Danışmanlık APQP Eğitimi hizmetini başta İstanbulBursaKocaeliİzmir ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin her ilinde firmalarda gerçekleştirebilmektedir.

    APQP Eğitimi teklifi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Linkedin‘de bizi takip edebilirsiniz.